Seznam člankov

Fotografija: Pexels
Fotografija: Pexels

Onstran narave in kulture in nazaj

Rok Plavčak v Kritika

Impozantna, več kot šesto strani obsežna študija Onstran narave in kulture je življenjsko delo enega vodilnih francoskih antropologov, Philippeja Descolaja. O knjigi piše Rok Plavčak.

Ana Svetel
Fotografija: Matic Bajželj
Ana Svetel Fotografija: Matic Bajželj

Knjiga priznanj: Ana Svetel

uredništvo Airbeletrine v Panorama

Ana Svetel trenutno žanje veliko hvale in pozornosti javnosti s knjigo Dobra družba, ki je lani jeseni izšla pri LUD Literatura. V njej v 21 zgodbah na temo javnih prevozov izpiše natančno sliko družbe. Avtorica, ki je zaposlena kot mlada raziskovalka na Filozofski fakulteti v Ljubljani, je nase opozorila že s pesniško zbirko Lepo in prav, ki je bila nominirana za nagrado za najboljši prvenec.

Gostilna, kjer se vsako leto odvija prednovoletno srečanje pisateljev, ki se ga udeležuje tudi Tone Partljič. Fotografija: arhiv gostilne Šiker.
Gostilna, kjer se vsako leto odvija prednovoletno srečanje pisateljev, ki se ga udeležuje tudi Tone Partljič. Fotografija: arhiv gostilne Šiker.

Dnevnik Toneta Partljiča (2.)

Tone Partljič v Dnevnik

V drugem delu dnevnika Tone Partljič poroča o prednovoletnem srečanju mariborskih intelektualcev. Sestava družbe se je z leti spremenila, veselo ozračje pa ostaja enako.

Binyavanga Wainaina
Fotografija: Simple Wikipedia
Binyavanga Wainaina Fotografija: Simple Wikipedia

Ne dotika se moških. Bere knjige. In zelo ljubi očeta.

Gabriela Babnik v Panorama

One day I will write about this place kenijskega pisatelja Binyawanga Wainana je portret umetnika, ki se je odločil prerešetati najbolj ranljivo in hkrati konstitutivno obdobje svojega življenja, ki pa ni samo obdobje otroštva, pač pa tudi odraslosti.

Nadaljevanka Jezero.
Nadaljevanka Jezero.

Jezero in Momljač Taras Birsa

Dušan Merc v Kolumna

Tadej Golob je Dušanu Mercu polepšal nedeljske večere. Ob tem slovensko-skandinavskem melanžu pa ga preganja vprašanje, kdo so naši pravi kriminalci.