Seznam člankov

Fotografija: Pexels
Fotografija: Pexels

Filozofsko svetovanje v času koronakrize

Katarina Majerhold v Panorama

Avtorica je filozofska svetovalka in v zadnjem letu je dobila kar nekaj vprašanj, ki jih je spodbudila koronasituacija. Dotikala so se osamljenosti, samote in s tem povezana tesnobe, težav v partnerstvu in strahu pred izgubo službe oziroma dela.

Fotografija: Pexels
Fotografija: Pexels

Deset knjig o hoji v slovenščini po izboru Sama Ruglja

Samo Rugelj v Seznami

Hoja je za večino ljudi nekaj samoumevnega in avtomatičnega, o njej ne razmišljajo veliko. Nekateri pa v njej vidijo dejavnosti, ki zdravi telo in inspirira duha ter se ji za to posvečajo z velikim veseljem. Urednika, založnika in avtorja Sama Ruglja smo prosili, da nam je zaupal deset svojih najljubših knjig o hoji.

Kaj pomeni iti bos čez prehod na Abbey Roadu ali vsakič novo videnje moža

Kaj pomeni iti bos čez prehod na Abbey Roadu ali vsakič novo videnje moža

Veronika Šoster v Kritika

Svetovno znana britanska pisateljica Deborah Levy (1959) se v slovenščini prvič predstavlja šele letos, čeprav so njena dela že dolga leta v konkurenci za najprestižnejše nagrade. Nazadnje ji je nominacijo za nagrado man booker leta 2019 prinesel roman z enigmatičnim naslovom Mož, ki je videl vse, prava knjižna zagonetka, ki se začne čisto nedolžno.

House of 1000 Corpses.
House of 1000 Corpses.

Kako se počutiti slabše?

Davorin Lenko v Seznami

Davorin Lenko je pripravil seznam enajstih skladb, s katerimi je bil v zadnjih letih dobesedno obseden in ki »promovirajo« slabo počutje. Začne z z bolj nedolžnimi primerki in nadaljuje proti vrhuncu/dnu.

Fotografija: Ana Schnabl
Fotografija: Ana Schnabl

Suma sumarum

Ana Schnabl v Kolumna

Besedilo, ki ga boste prebrali, obsega skoraj dve tretjini avtorske pole in ga je Ana Schnabl pripravljala 19,5 ur oziroma še 4 ure več, za objavo pa bo prejela za slovenski prostor velikodušnih 120 evrov bruto. V njem je razvila razmislek o esecialijah in eksistencialijah pisateljskega poklica.