Seznam člankov

Nina Kremžar
Fotografija: osebni arhiv
Nina Kremžar Fotografija: osebni arhiv

Knjiga priznanj: Nina Kremžar

AirBeletrina v Panorama

Nina Kremžar (1993) piše prozo in poezijo, svoje tekste objavlja v revijah, na spletnih portalih in v nekaterih mednarodnih zbornikih. Deluje kot glavna in odgovorna urednica pri literarni reviji Novi zvon. Njen pesniški prvenec Dostop na odprto morje (JSKD) je izšel lani jeseni in je bil izbran za festival Pranger.

Trnovski gozd za Golaki.
Fotografija: osebni arhiv Jakoba J. Kende
Trnovski gozd za Golaki. Fotografija: osebni arhiv Jakoba J. Kende

Trnovska planota

Jakob J. Kenda v Panorama

Del Transverzale prek Trnovske planote je danes eden najbolj navdušujočih že zato, ker je med najbolje in tudi med najbolj zabavno označenimi. Napisi niso zgolj nespregledljivih dimenzij, temveč so tudi zelo očitno izpisani z zamahi krepko razdraženega čopiča.

Fotografija Eve Mahkovic, ki jo je objavila na svojem Facebook profilu.
Fotografija Eve Mahkovic, ki jo je objavila na svojem Facebook profilu.

AirBeletrinin podkast: beremo z Evo Mahkovic

Maja Čakarić Klara Škrinjar v Podkast

Eva Mahkovic je pisateljica in dramaturginja, zaposlena v MGL. Lani je izdala dve knjigi, ki ste pred tem nastajali na spletu: Vinjete Straholjubca (VigeVageKnjige) in Na tak dan najbolj trpi mastercard (Beletrina). Obe sta zbudili veliko zanimanja.

Hana Stupica
Fotografija: Ana Kovač
Hana Stupica Fotografija: Ana Kovač

Hana Stupica: »Ko sem v stiku z maminimi deli, je to tudi čustveni proces«

Neža Mrevlje v Panorama

Hana Stupica za naš čas in svet pravi, da v njem primanjkuje pravljičnosti, zato sama rada ure in ure preživlja v muzejih in galerijah, še posebej jo premami flamsko in nemško slikarstvo. Živi obkrožena s knjigami, te pa opremlja tudi s svojimi podobami. Za ponatis Mahajane, Grafenauerjevega dela za otroka in odrasle, je osvežila ilustracije, ki jih je pred 30 leti naredila njena mama Marija Lucija Stupica.

Fotografija: Pexels
Fotografija: Pexels

Stanje je resno. Zelo resno.

Vesna V. Godina v Kolumna

Vesna V. Godina opaža, da se intelektualne kapacitete mladih za študij zmanjšujejo. Kar se je bilo mogoče naučiti se še nekaj generacij nazaj, danes postaja vse bolj in bolj nedosegljivo. Vsaj za večino.